top of page

JORD MÖTER HAV
NY KOLLEKTION

Tavlorna är inspirerade av platser som bjuder in till att stanna upp, le och ta ett litet djupare andetag. Platser som ger oss möjligheten att möta vatten. Ett element vi består av men vars egenskaper lätt glöms bort. Där allt flyter. Där vi kan få flyta. Släppa taget och hämta ny kraft. Balansen mellan jord och hav. Mellan grundad stabilitet och följsamhet.

 

Inspirationen till färgerna började ta form för över ett år sedan. Havets blåa toner, regndroppar och allt ifrån vita sandstränder till skogsstigen med barrtäckt brun jord ned mot bryggan. Hela kollektionen har tagit 12 månader att måla klart.

 

I varje målning har jag använt mig av litervis med vatten som jag sprayat på, blandat i färgen för att få in just det flytande och okontrollerade vattenelementet i tavlorna. Där jag bara har följt med och litat på intuitiva rörelser med färg och vatten istället för att försöka planera, förvänta och styra. 

 

Min förhoppning är att du genom de abstrakta och lekfullt figurativa tavlorna ska uppleva känslan av att vilja stanna upp, andas in och om så än bara för ett ögonblick få pausa och flyta med i färgerna. 

bottom of page